Комунальники намагаються якнайшвидше підключити вцілілі квартири на Сирці до комунікацій

Комунальники намагаються якнайшвидше підключити вцілілі квартири на Сирці, на вулиці Володимира Сальського, до комунікацій. Сюди 8 липня 2024 року влучила російська ракета. У будинку знищений один під’їзд. 

Про це повідомили у КМДА. 

"Необхідно, щоб ті квартири, в які можуть повернутися мешканці, якомога швидше підключили до комунікацій. Крім того, чекаємо на списки власників, які потребують тимчасового житла. Людей розмістять у квартирах, що знаходяться на балансі КП "Фінансова компанія "Житло-інвест", — наголосив заступник голови КМДА, Вячеслав Непоп.

Комунальники намагаються якнайшвидше підключити вцілілі квартири на Сирці до комунікацій

Зараз триває підготовка до проведення інструментального обстеження, за підсумками якого розпочнуть проєктування, відбудову зруйнованої частини та капітальний ремонт частини будинку, яка отримала критичні ушкодження.

Власники квартир, які не зазнали пошкоджень будівельних конструкцій, можуть отримати компенсації за державною програмою "єВідновлення". Власники таких квартир можуть отримати від держави до 350 тисяч гривень на проведення ремонту за програмою "єВідновлення". 

Для цього потрібно:

Отримані гроші можна витратити на будівельні матеріали або ремонтні послуги підрядників, які є учасниками державної програми "єВідновлення". Витратити гроші потрібно протягом 12 місяців після їхнього отримання, інакше вони повернуться до державного бюджету.

Якщо комісія призначить державну виплату від 200 тисяч гривень, її розділять на дві частини. Під час першої виплати ви отримаєте 70% суми, решту — під час другої. Щоб отримати другу частину, необхідно подати звіт про проміжні результати та куплені матеріали в застосунку Дія.

Нагадаємо, 8 липня 2024 року в будинок в Шевченківському районі столиці поцілила росіська ракета. 11 липня 2024 року у Києві розпочала працювати спеціальна комісія, яка обстежує пошкоджений житловий будинок. Рятувальники допомогли мешканцям забрати свої документи та цінні речі. 

Скільки заяв на отримання тимчасового житла подали мешканці зруйнованого будинку на Сирці