У Києві на зупинці швидкісного трамвая прибрали дефібрилятор: причина

У Києві на станції швидкісного трамвая "Національний авіаційний університет" прибрали дефібрилятори. У "Київпастрансі" назвали причину демонтажу приладу — вандалізм киян.

Про це повідомила депутатка Київради Ксенія Семенова у Telegram.

У Києві на станції швидкісного трамвая прибрали дефібрилятор: причинаВона надіслала запит у "Київпастранс" з проханням пояснити, чому на зупинці швидкісного трамвая "НАУ" зняли дефібрилятори. Їй відповіли:

"Через неодноразові акти вандалізму дефібрилятор на зазначеній станції було переміщено в кімнату чергового охоронця, до якого у разі необхідності мають можливість звернутися громадяни".

У Києві на станції швидкісного трамвая прибрали дефібрилятор: причина

За словами Семенової, дефібрилятор має висіти в публічному місці, він автоматичний, бо дефібриляція" — це реанімаційний захід, який в разі необхідності треба проводити негайно. Наразі він знаходиться в комірці охоронника, який "чесно спить на зміні".

"От впала людина на землю непритомна і в той же момент нормальний киянин має зняти деф зі стіни і приклеїти електроди на потерпілого. Поки людина буде шукати охоронця, чергового потерпілий помре", — наголосила депутатка.

Зазначається, що інформація про переміщення дефібрилятора з'явиться на станції незабаром.

Нагадаємо, у київському метро поліцейський врятував життя пасажиру дефібрилятором.

Довгобуд Sky Towers у Києві втретє не вдалося продати на аукціоні: причина