На Київському електровагоноремонтному заводі ремонтують електрички та поїзди для всієї України

На Київському електровагоноремонтному заводі попри війну продовжують ремонтувати електрички для всієї України. Про це повідомили представники Укрзалізниці.

У Києві на заводі КЕВРЗ модернізують електропоїзди для всієї України: фотоОскільки зношеність приміських поїздів становить 91%, необхідно постійно оновлювати. До війни в Україні розглядати варіант закупівлі нових вагонів за кордоном, проте це дорого і, наразі, ризиковано, зазначив під час інтерв'ю Олександр Шевченко, заступник директора Пасажирської компанії Укрзалізниці з комунікацій та клієнтського досвіду. 

У Києві на заводі КЕВРЗ модернізують електропоїзди для всієї України: фотоСаме тому вирішили модернізовувати поїзди в Києві, на заводі КЕВРЗ.

За рік повномасштабного вторгнення на заводі відремонтувати 18 поїздів. А з середини 2021 року по червень 2023 року модернізували 29 потягів. Більшість з них курсує в Києві та області, всі інші — на Південній, Львівській, Одеській та Донецькій залізницях. Також відремонтували двоповерхові потяги Skoda, які зараз курсують на Луцькому та Черкаському напрямках.

На Київському електровагоноремонтному заводі попри війну продовжують ремонтувати та відновлювати електрички.

Якщо раніше під час ремонту використовували російські запчастини, то зараз їх замінили українськими.

Проблемою залишається нестача кадрів. "На заводі сьогодні працює близько 1000 людей, а завантаженість виробничих потужностей - 130-140%", — йдеться в статті ЦТС.

У майбутньому на заводі планують налагодити ремонт дизель-поїздів Pesa та спальних вагонів. 

Раніше ми писали, що вандали намалювали графіті на вагоні кільцевої електрички Kyiv City Express.

Київська електричка змінить розклад руху поїздів