У Києві на місці спортивних майданчиків збудували ТРЦ: що каже забудовник

У Солом'янському районі Києва, на бульварі Вацлава Гавела, приватне підприємство "Росток" звело ТРЦ на місці, де обіцяли облаштувати спортивні майданчики та стадіон. Про це повідомила депутатка Київради Ксенія Семенова у Telegram.

"Компанія Росток знищила спортивні майданчики і тепер намагається ввести в експлуатацію ТРЦ, який суперечить проєкту", — йдеться у дописі.

У Києві на місці спортивних майданчиків збудували ТРЦ: що каже забудовникВона зазначила, що відповідна компанія планувала будівництво торговельно-розважального центру ще у 2020 році "під приводом укріплення підпірної стінки ДК". Проте після протестів громади та кількох кримінальних проваджень й арештів ділянки, забудовник вирішив додати у проєкт стадіон й спортивні майданчики на даху.

Семенова наголошує, що наразі "Росток" намагається ввести в експлуатацію новобудову, але Державна інспекція архітектури та містобудування України відмовляється ввести ТРЦ експлуатацію, оскільки стадіону так і немає.

Представники приватного підприємства у відповідь на звинувачення заявили, що "облаштування спортивного майданчика" буде фінальним, "косметичним етапом" всіх проведених робіт.

У Києві на місці спортивних майданчиків збудували ТРЦ: що каже забудовникЗазначається, що компанія планувала облаштувати майданчики й тенісні корти власним коштом. Проте через війну грошей для проведення ремонтно-оздоблювальних робіт критично не вистачає. Тому для облаштування кортів шукають інвестора. Крім того, забудовник пропонує після введення в експлуатацію майданчика, передати покрівлю в безкоштовну оренду на сім років.

"Ми обіцяли громаді майданчик – ми його зробимо. Нехай не так швидко і легко, як планувалось, але він буде. Функціонування майданчика розпочнеться після завершення військового стану, коли Компанія Росток зможе забезпечити безпеку перебуваючих на покрівлі людей", — відповіли у компанії.

Раніше ми писали, що забудовник "Ковальська" подав в суд на пам'яткоохоронця Дмитра Перова. Позов стосується будівництва на вулиці Жилянській, 47. 

У Києві відновлять будівництво 36-поверхівки біля "Кловської": що відомо