У Києві масово псують контейнери для збору небезпечних відходів: фото

У Києві почастішали випадки масового вандалізму та навмисного псування контейнерів для збору небезпечних відходів. Про це повідомили представники "Київкомунсервісу" у Facebook.

У Києві масово псують контейнери для збору небезпечних відходів: фотоНевідомі зривають кришки та дверцята контейнерів, здирають інформаційні наліпки та вилучають все, що люди в них поклали. Також вандали обмальовують контейнери графіті.

Комунальники припускають, що причиною такої поведінки є низка факторів — фрустрація, бажання помститися або збагатитися. Також несвідомі мешканці використовують контейнери не за призначенням — викидають побутове сміття або інші предмети.

У Києві масово псують контейнери для збору небезпечних відходів: фотоУ 2023 році понад 300 разів фахівці ремонтували контейнери, які пошкодили з метою "наживи".

"На ремонт та реставрацію контейнерів витрачаються значні матеріальні ресурси та час, які могли б бути спрямовані на проведення планових робіт по збору та вивезенню відходів чи встановленню нових контейнерів.", — йдеться у дописі.

Киянам нагадали, що спеціальні контейнери призначені для відпрацьованих батарейок, непошкоджених ртутних термометрів та енергозберігаючих ламп. У Києві їх налічується 200 штук. Подивитися, де саме вони розташовані можна на спеціальній мапі.

Раніше ми писали, що мародери обікрали склад "Нової пошти" на 1 млн грн.

У Києві вандали осквернили святині біля Києво-Печерської Лаври: фото