У Києві любителів паркуватимуться на газонах заноситимуть до бази правопорушників

Не лише поліція, а і комунальники Деснянського району вирішили боротися із любителями паркуватись на газонах. Тепер такі порушення правил паркування фіксуватимуть, а дані власників автомобілів вноситимуть до бази правопорушників.

Про це повідомляється на сторінці "Київзеленбуду" у Facebook.

Спочатку комунальники попереджатимуть, а потім звертатимуться до поліції. 

"На автомобілях, що паркуються на газонах, відтепер з’являтимуться листи, в яких роз’яснено, що порушення будуть фіксуватися. Зокрема, фото порушень будуть занесені до бази даних правопорушників Деснянського району. Якщо порушення будуть повторними, відповідний протокол буде направлено до адміністративної комісії КМДА для притягнення винних до відповідальності", — йдеться у повідомленні.

Мешканцям та гостям столиці нагадали, що заборона паркуватися на газонах прописана у Правилах дорожнього руху, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 року № 1306, та у Правилах паркування транспортних засобів, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 року № 1342.

"Будьте свідомими — дотримуйтеся законів! Це те, що відрізняє цивілізовані країни від варварів. Бережіть рідне місто і його природу!" — попросили у "Київзеленбуді". 

В Києві евакуатори забиратимуть авто порушників ПДР та правил парковки