У Києві лікарі продавали довідки призовникам про непридатність до військової служби

У Києві лікарі продавали підробні довідки чоловікам призовного віку про непридатність до військової служби. За сприяння в ухиленні від мобілізації лікарям загрожує до 9 років ув'язнення.

У Києві продавали довідки про непридатність до військової служби у ЗСУПоліція Києва дізналась, що керівники медичних закладів створили організовану групу, щоб за гроші надавати ухилянтам діагнози, які б дозволяли "відмазатись" від служби в ЗСУ, а також безперешкодно виїжджати за межі України.

Зловживаючи службовим становищем, під час дії воєнного стану порушники організували злочинну схему щодо безперешкодного перетину держкордону України чоловікам, які підлягають мобілізації, шляхом надання медичних документів про визнання останніх непридатними до військової служби.

Організатором протизаконної діяльності виявився завідувач неврологічного відділення в одній з київських клінік. За даними слідства, він разом с шістьма лікарями та представниками військово-лікарських комісій продавали довідки за 4 тис. доларів. Відомо, що шахраї працювали від початку воєнного стану. 

У Києві лікарі продавали довідки чоловікам щоб перетнути кордонПід час обшуку в квартирах, автомобілях та на місцях злочину представники закону знайшли близько 150 тис. доларів, 26 тис. євро та 200 тис. гривень. 

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури слідчі повідомили сімом фігурантам про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, шляхом надання засобів, вчинене з корисливих мотивів.

Наразі чотири фігуранти знаходяться під нічним домашнім арештом, а троє надали особисте зобов’язання. Проте усім загрожує строк від 7 до 9 років тюрми з позбавленням права займатися лікарською справою протягом трьох років.

Раніше ми писали, що у Києві в монастирі УПЦ затримали прокремлівського блогера, який перебував у розшуку за державну зраду.

У київському метро поліцейський врятував життя пасажиру дефібрилятором