У Києві ландшафтний заказник "Жуків острів" перетворився на смітник: фото

У Києві ландшафтний заказник "Жуків острів" перетворився на смітник. Наразі куточок природи у Голосіївському районі схожий на звалище, повідомили представники Національного природного парку "Голосіївський".

У Києві ландшафтний заказник "Жуків острів" перетворився на смітник: фотоНа території ландшафтного заказника виявили частини від розбитих автівок, пакети зі сміттям, шини, бляшанки з-під пива та іншого алкоголю та інший бруд, який залишили мисливці, рибалки та п'яні компанії.

ландшафтний заказник "Жуків острів" перетворився на смітникландшафтний заказник "Жуків острів" перетворився на смітникМістяни залишали усе, що приносили на природу: кидали у воду, в траву. У такому місці неприємно гуляти, а що можна сказати про тварин, птахів чи риб.

ландшафтний заказник "Жуків острів" перетворився на смітник"Ми сьогодні не змогли знайти тут жодної водойми, поверхня якої не рясніла пластиковим непотребом. У цьому бруді порпаються качки та навіть лебеді", — зазначив еколог Олександр Соколенко.

ландшафтний заказник "Жуків острів" перетворився на смітникАле не тільки сміття загрожує довкіллю. На території виявили порубані дерева, залишки вогнищ, розбиті автомобілями дороги.

У Києві ландшафтний заказник "Жуків острів" перетворився на смітникАктивісти намагаються з'ясувати, на кого оформлено охоронне зобов'язання на цей об'єкт та нарахувати на відповідальних осіб стягнення за шкоду, завдану довкіллю. Такі питання вони направили до представників КМДА, Київзеленбуду та інших організацій.

Раніше ми писали, що довкола річки Коник у Голосіївському районі прибрали "сміттєві" береги.

У Києві біля історичного "Будинку з мухами" проведуть толоку: місце і час