У Києві довга тривога паралізувала громадський транспорт: подробиці

Зранку 5 вересня у Києві утворився транспортний колапс. Повітряна тривога в місті тривала понад 9 годин. Через це платформи у метро та вагони були переповнені, розповіли користувачі соцмереж. Потяги ходили з інтервалом у 10 хвилин. 

На станції метро "Позняки" люди стояли навіть на сходах — не могли спуститися на перон. Зі станції "Харківської" поїзди вже приходили переповнені. 

Також під час тривоги обмежували рух потягів червоною гілкою. Вони курсували лише від станції "Академмістечко" до "Арсенальної". Рух метро призупинили на наземних ділянках, а також через мости.

Проблеми торкнулись і наземного громадського транспорту. Під час тривоги не курсували автобуси, тролейбуси та трамваї. Тож після відбою утворились величезні черги. 

Після відбою повітряної тривоги метрополітен відновлює нормальну роботу станцій та графік руху поїздів. Про це повідомили у КМДА. 

"Нагадуємо, що станції наземної ділянки відкриваються за 15-20 хвилин до прибуття першого поїзда. Рух поїздів організовано з урахуванням наявної кількості машиністів та рухомого складу, які є наразі", — розповіли представники метрополітену. 

Через тривалу повітряну тривогу на лініях метрополітену інтервали між поїздами орієнтовно складають: 

  • "червона" лінія — 9-10 хвилин;
  • "синя" лінія — 10 хвилин;
  • "зелена" лінія — 10 хвилин.

Загалом для відновлення нормальних графіків поїздів потрібно 1-1,5 години.

Зміна руху автобусів 5 вересня: як вони курсуватимуть