У Києві до історичного будинку на вулиці Сагайдачного прибудували незаконне приміщення

У Києві на вулиці Сагайдачного впритул будинку-пам'ятки архітектури прибудували незаконний мега-літник, схожий на криту терасу. 

Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

За його словами, до історичного будинку добудовують літній (зимовий) майданчик. Роботи зі спорудження надбудови розпочали два тижні тому. Наразі її накрили листами дсп з обох фасадів на розі Сагайдачного та Ігорівської. 

"На вул. Сагайдачного, 8/10 споруджують зимовий літній майданчик. В той час як більшість свідомих бізнесів розбирають свої літні майданчики", — йдеться у дописі.

За правилами благоустрою, розміщення подібних терас дозволяється лише з травня по вересень. Крім того, спорудження прибудов до об'єктів культурної спадщини є порушенням Закону України "Про охорону культурної спадщини", який забороняє змінювати, перебудовувати або надбудовувати памʼятки.

Хто замовник закритого майданчика наразі невідомо, адже немає паспорта об'єкта. Перов наголошує, що, ймовірно, це незаконна самовільна прибудова.

У Києві до будинку-пам'ятки архітектури на Сагайдачного прибудували мега-літник: фотоБудівля на вулиці Сагайдачного, 8/10 — це будинок у стилі історизм з елементами неоренесансу, побудований наприкінці XIX століття на замовлення купця Михайла Личкова. Його внесли до Державного реєстру (указ від 13 липня 2009 року), будинок є пам'яткою архітектури й містобудування.

Раніше "Наш Київ" писав, що біля метро "Академмістечко" та "Нивки" утворилось сміттєзвалище.

У Києві з'явився мурал з Кирилом Будановим: фото