У Києві демонтують непотрібні блокпости, щоб розвантажити дороги
Фото: КМВА

У Києві вдосконалять систему інженерних загороджень — непотрібні блокпости приберуть з проїжджої частини, а бетонні блоки вивезуть. Про це повідомили представники КМВА у Telegram.

"За рік повномасштабної війни пряма загроза бойових дій в Києві була зведена до мінімальної. Тому, після детального аналізу існуючої системи інженерних загороджень та після розрахунку усіх потенційних загроз та небезпек прийнято рішення щодо удосконалення системи інженерних загороджень у столиці", — наголосив начальник КМВА Сергій Попко.

У Києві приберуть блокпости, березень 2023 рокуБлокпости, які мають стратегічне значення та потрібні для захисту столиці, залишатимуться й надалі. Але їх приведуть до ладу: старі мішки з піском та протитанкові їжаки замінять на нові, укріплять бліндажі, а в окопах наведуть порядок.

Частину інженерних загороджень, які мають значення для оборони Києва переведуть у "сплячий режим". Блокпости приберуть з проїжджої частини, проте залишать бетонні блоки, мішки з піском та протитанкові їжаки.

Блокпости у Києві, протитанкові їжаки, березень 2023 року"На таких "сплячих" інженерних загородженнях буде проведена ревізія, з подальшою заміною/відновленням непридатних елементів", — підкреслив Сергій Попко.

Непотрібні блокпости, які заважають руху транспорту і не мають особливого значення демонтують, окопи засиплють, а все обладнання вивезуть.

"Таким чином, ми розвантажимо дороги столиці, що дозволить киянам більш вільно пересуватися містом", — зазначили у КМВА.

Проте повністю систему оборонних споруд у столиці приберуть тільки після закінчення війни.

Раніше ми писали, що у Києві підготували план дій на випадок повторного нападу рф на столицю.

У Києві ТрО отримали унікальні саперні системи для знищення техніки росіян