У Києві біля Верховної Ради відкрилася виставка врятованих писанок: фото

У Києві, у дворі будівлі Верховної Ради України відкрилася виставка врятованої частини унікальної колекції "Писанки. Відродження". До війни їх демонстрували у "Добропарку".

У Києві біля Верховної Ради відкрилася виставка врятованих писанок: фотоРосійські війська у 2022 році знищили більшу частину писанок під час окупації Макарівського району, де розташовується "Добропарк". Окупація тривала 34 дні — з 27 лютого по 1 квітня. До повномасштабного вторгнення рф в Україну налічувалося понад 800 артоб'єктів, але вціліли лише 120. Саме вони й демонструються в центрі столиці.

У Києві біля Верховної Ради в квітні 2023 року відкрилася виставка врятованих писанок: фотоЦі писанки вперше з'явилися у 2016 році, коли художники з різних куточків України створювали Великодні метрові полотна у формі яєць.

У Києві біля Верховної Ради в квітня 2023 року відкрилася виставка врятованих писанок: фотоЇх виставляли на Софійській площі, а з 2019 року постійним місцем виставки писанок став дендропарк "Добропарк". 

У Києві біля Верховної Ради в квітні 2023 року відкрилася виставка врятованих писанок: фотоМетою цього заходу є розвиток народного мистецтва, популяризація українських народних традицій та вивчення культури та історії Українського народу.

Раніше ми писали, що в "Добропарку" розквітнуть три мільйони тюльпанів. З 27 квітня до 21 травня усі охочі зможуть насолодитися видами весняних квітів.

На Софійській площі відкриється виставка малюнків дітей полонених захисників