У Києві облаштовують безбар'єрні сквери та парки біля лікарень: адреси

Біля столичних лікарень реконструюють та облаштовують безбар'єрні сквери та парки. Їх роблять доступними для маломобільних груп населення.

Про це повідомив генеральний директор комунального об'єднання "Київзеленбуд" Юрій Бахмат в інтерв'ю "Вечірньому Києву".

Капітальний ремонт зелених зон проводять неподалік профільних медичних закладів. Це потрібно для того, щоб ветерани, які проходять реабілітацію, могли відпочити у сквері без перешкод.

У Києві облаштовують інклюзивні сквери та парки біля лікарень: адресиПід час розробки плану облаштування скверів проводять консультації з експертами з Superhumans Center, представниками Департаменту захисту довкілля та лікарями реабілітаційного відділу Інституту ортопедії та травматології НАМН України.

Наприклад, біля Республіканської клінічної лікарні, яка розташована на розі вулиць Винниченка та Павлівської, мають встановити пандуси, східці з поручнями та спеціальне мощення для пересування на кріслі колісному. Також там облаштують мультифункціональний дитячий майданчик, зроблять освітлення та відеоспостереження. "Консультуємося з мешканцями й будемо створювати зони для вигулу собак", — додав гендиректор.

У цьому році капітальний ремонт проведуть у сквері по провулку Чеховському, біля Інституту травматології та ортопедії НАМН України, на вулиці Митрополита Шептицького, 5, біля парку культури та відпочинку "Пуща-Водиця" в Оболонському районі та біля будинку культури ДВРЗ та сквері на вулиці Федора Максименка.

За словами керівника "Київзеленбуду", під час реконструкції та ремонту сквери та парки збережуть свою ідентичність.

Раніше ми писали, що у "Київ Мілітарі Хаб" відкрили спортзал для реабілітації військових.

На Київщині планують створити українсько-польський центр протезування: подробиці