Кримськотатарський прапор на флагштоку біля КМДА 26 червня 2024 рік

Сьогодні, 26 червня 2024 року, в День кримськотатарського прапора на флагштоку КМДА замайорів національний стяг кримських татар 

Про це повідомили на сайті Київської міської держадміністрації.

Кримськотатарський прапор на флагштоку біля КМДА у Києві 26 червня 2024 рокуУ заході з підняття прапора був присутній голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та інші представники кримськотатарського народу. Він подякував ЗСУ та військовим кримськотатарського походження за службу і висловив слова підтримки політв’язням, які перебувають у російських тюрмах.

Кримськотатарський прапор на флагштоку біля КМДА у Києві 26 червня 2024 рокуКримськотатарський прапор на флагштоку біля КМДА у Києві 26 червня 2024 року

Заступниця голови КМДА Ганна Старостенко привітала усіх присутніх зі святом від імені мера Києва.

Кримськотатарський прапор на флагштоку біля КМДА у Києві 26 червня 2024 року"Сьогодні кримськотатарський прапор є символом боротьби за права корінного народу Криму та звільнення півострова від російської окупації, а також одним із символів відновлення територіальної цілісності України. Віримо, що зовсім скоро у вільному Криму знову замайорять кримськотатарський та український прапори", — наголосила посадовиця.

Кримськотатарський прапор на флагштоку біля КМДА у Києві 26 червня 2024 рокуПрапор кримських татар блакитного кольору із жовтим гербом (тамгою) у верхньому лівому куті. Це традиційний колір тюркських народів, який використовувався на полотнищах стягів Кримського ханства. Кримськотатарський прапор офіціально затвердили в Україні 30 червня 1991 року.

Раніше ми писали, що в Дарницькому районі на будинках встановили державні прапори.

Як розшифровується ЛГБТКІ+: що означає кожна літера та колір прапору