430-метровий прапор України
Фото: Вікторія Хорошун, Суспільне

У неділю, 28 серпня, в Києві розгорнули величезний прапор України, який символічно об'єднав лівий і правий береги Дніпра. Про це повідомляє пресслужба Міністерство культури та інформаційної політики.

430-метровий стяг розгорнули через Пішохідний (Парковий) міст на Труханів острів. Ця акція мала продемонструвати єдність українців у боротьбі за свободу та незалежність, а участь в ній взяли переселенці з Маріуполя, Мелітополя та інших міст України. 

"Розгортання прапора України та об'єднання ним берегів Дніпра показує нашу єдність у боротьбі за свободу й незалежність України. Вкотре ми демонструємо всьому світу, що територія України неподільна і недоторкана, а Херсон, Маріуполь, Мелітополь, Донецьк, Луганськ і Крим — це Україна!", — зазначив голова Мінкульту Олександр Ткаченко.

Організатором акції виступив художній керівник Херсонського театру імені Миколи Куліша Олександр Книга за підтримки Міністерства культури. 

Як пише "Суспільне" з посиланням на організатора, акцію мали провести на день прапора, 23 серпня, але її довелося перенести. З якої причини — не уточнюється.

"Для українців день прапора кожен день. Я хочу про це наголосити. Ми розфарбовуємо сьогодні Європу, ми розфарбовуємо усі континенти в жовто-синій і нам наші друзі допомагають", — наголосив Книга.

"Вільні. Незламні. Непереможні": де нову марку можна буде купити офлайн