У Києві 240 тисяч учнів навчатимуться офлайн: це у 2,5 раза більше, ніж у торік

У 2023 році кількість учнів, які навчатимуться у школах Києва офлайн, збільшилася у 2,5 раза. Батьки 240 тисяч учнів погодилися, щоб їхні діти здобували освіту в очному форматі.

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Це, ймовірно, пов'язано із ремонтами та модернізацією, які проводили в укриттях навчальних закладів у Києві влітку. 

Цьогоріч основну увагу міська влада приділила ремонтам та модернізації укриттів заради приведення їх до необхідного стану відповідно до вимог та збільшення кількості місць. На сьогодні 417 шкіл із 420 мають укриття, у яких вдалось забезпечити майже 190 тисяч місць.

Зазначається, що в школах, де місць в укриттях менше, ніч охочих здобувати освіту, впровадять змішану систему навчання. Учням можуть запропонувати навчатися у дві зміни або періодично міняти формати (для старшокласників).

Наголошується, що початкова школа буде навчатись виключно офлайн, бо це інше засвоєння матеріалу, а обом батькам необхідно працювати на основній роботі.

Цьогоріч столична влада виділила 550 мільйонів гривень на облаштування укриттів у закладах освіти, ще 61 мільйон гривень направлено на будівництво нових укриттів. Оскільки часу на ремонт було обмаль, виконати роботи вдалося лише на 85%.

Ми сподіваємось, що батьки з розумінням поставляться до тимчасових незручностей, бо дійсно наш пріоритет – безпека, і ми першочергово дбаємо про безпечний освітній процес, тому деякі заклади освіти на повну потужність почнуть працювати після закінчення облаштування укриттів

У 2022 році охочих займатися у школах було значно менше — лише 95 тисяч. 

Раніше ми писали, що у школі на Борщагівці облаштували сучасний смарт клас.

Скільки триватиме новий навчальний рік у школах Києва: графік канікул та формат занять