Виставка "Азовсталь: нові сенси" у Києві
Фото: Дмитро Козацький

В Києві 24 лютого у Національному музеї історії України відкриється виставка "Азовсталь: нові сенси". На виставці покажуть світлини Дмитра Козацького та фотографії підприємства від часів заснування до сучасності.

Виставка "Азовсталь: нові сенси" у КиєвіВідкриття відбудеться у роковини повномасштабного вторгнення військ рф в Україну. Хоробрі захисники незламної фортеці "Азовсталь" чинили опір російським окупантам понад декілька місяців, після чого вони опинилися у полоні.

"Азовсталь" пережив маховик сталінських репресій та руйнацію під час Другої світової війни. Саме тут, вже за часів незалежності, виготовили плити нового саркофагу для ЧАЕС та матеріали, з яких побудували Скляний міст у Києві.

Відвідувачі дізнаються, як виглядав завод"Азовсталь" у Маріуполі у 1930 році та що з ним зробили російські військові у 2022 році.

Основна частина виставки буде присвячена історіям про військових з полку "Азов", які представлять у вигляді спогадів та фотографій Дмитра "Ореста" Козацького.

Фото Дмитра Козацького, зроблене на "Азовсталі" Відкриття відбудеться у п'ятницю, 24 лютого, о 15:00.

Режим роботи: з 10:00 до 18:00 щоденно. Купити квитки у касі музею можна до 17:00.

Адреса: вулиця Володимирська, 2.

Раніше ми писали, на Контрактовій площі відкрили культурний простір "Модуль тимчасовості" з картинами сучасного мистецтва, кінопоказами, лекціями та перформансами.

Facebook та Instagram більше не блокуватимуть контент про полк "Азов"