У громадському транспорті можна буде сплатити проїзд банківською картою
Ілюстративне фото: Mind.ua

У всіх видах столичного громадського транспорту з'явиться можливість сплатити за проїзд банківською картою.

Про це йдеться у відповіді мера Києва Віталія Кличка на петицію, що була опублікована на сайті Київради.

Автор петиції зазначила, що у наземному громадському транспорті чи на зупинках немає можливості купити квиток із QR-кодом чи транспортну картку.

"Квиток в додатку "Київ Цифровий" теж є ненадійним засобом оплати, оскільки вимагає наявності зарядженого смартфона та підключення до Інтернету. До того ж гостям столиці купувати транспортну карту для декількох поїздок недоцільно. Оскільки метод оплати банківською картою в метро добре себе зарекомендував та виявився часто використовуваним киянами, а особливо гостями столиці, прохання додати такий метод оплати в увесь громадський транспорт", — йдеться у тексті петиції.

Столичний глава відповів, що питання впровадження та забезпечення можливості оплати проїзду на транспорті банківською карткою, як і іншими носіями електронного квитка, покладено на єдиного оператора АСОП.

"Технічні засоби АСОП, які на сьогодні встановлені в рухомому складі громадського транспорту та на станціях швидкісного трамвая комунального підприємства "Київпастранс", технічно готові до прийому оплати проїзду банківськими картками", — йдеться у відповіді Кличка.

При цьому він не назвав точних термінів, коли наземному громадському транспорті запрацює система оплати проїзду банківськими картками.

Громадський транспорт продовжить зупинятися під час тривог