Готель Турист

В уряді хочуть використовувати заарештовані готелі та бази відпочинку для розміщення внутрішньо переміщених осіб. Зокрема йдеться про столичні готелі "Дружба" та "Турист", повідомили у Міністерстві економіки.

Ідея полягає в тому, що поки йдуть розслідування та суди стосовно заарештованих об'єктів нерухомості, які зараз знаходяться в управлінні  Агентства з розшуку та менеджменту активів, знайти для них нових управителів через конкурс. При цьому частину цих об'єктів обов'язково має передаватись для розміщення переселенців.

"У нас є близько 80 об’єктів нерухомості, які ми можемо виставляти на конкурс з пошуку нових управителів. Це — бази відпочинку та готелі, за якими йдуть судові тяжби, вони заарештовані та знаходяться в управлінні АРМА... Обов’язковою умовою таких конкурсів буде те, що новий управитель має забезпечити передачу 10-20% від номерного фонду на потреби внутрішньо переміщених осіб", — заявив тимчасовий виковач обов'язки голови АРМА Дмитро Жоравович.

Зараз на конкурси з пошуку нових управителів пропонують виставити п'ять готелів, 24 санаторії та нежитлові приміщення у різних регіонах України. В Києві та області це — готелі "Дружба" та "Турист", санаторій "Жовтень" в Конча-Заспі, оздоровчий табір "Переяславський", санаторій "Дубки" в Ірпені, а також станція техобслуговування транспорту та бюро подорожей.

Повний перелік таких об'єктів можна знайти за посиланням.

Нагадаємо, у липні цього року київські готелі "Турист" і "Дружба" повернуть державі. Їх разом із ще близько 80 комплексами заарештували в межах розслідування ДБР.

IKEA облаштує тимчасове житло для переселенців