У Гостомелі створили мурал з літаком "Мрія"
Фото: facebook.com/VictoryofUkraine

Мрію неможливо зруйнувати. На День захисника і захисниць України у Гостомелі створили мурал з літаком "Мрія". 

Про це повідомили представники Благодійного фонду "Перемога України" у Facebook.

Мурал намалювали у парку "Щасливий", де полюбляють відпочивати гостомельчани.

У Гостомелі створили мурал "Мрія"Особливістю муралу є те, що його створили не на стіні, а на пішохідній зоні. Побачити його у всій красі можна з висоти. 

"Мурал містить у собі елементи українського народного мистецтва (петриківський розпис) та української культурної символіки", — кажуть представники фонду.

На передній частині малюнку, на доріжці, яка веде до центральної алеї, зробили візерунки у вигляді української вишиванки. Автор ідеї, Сергій Редьога, назвав цей відрізок "дорогою до нашої мрії".

На малюнку зосереджені елементи, які несуть в собі глибоку символіку величності українського народу, наприклад для довгої алеї взято візерунок української вишиванки, який символізує здоров'я та красу, щасливу долю й родову пам'ять, порядність та чесність, любов та святковість. Крім того, вишиванка – це ще й оберіг

У центрі композиції зображено літак "Мрія", як символ відродження та відновлення Гостомеля.  

Гостомельчани створили мурал "Мрія"Площа муралу становить 1179 м кв. Дорослі та малі гостомельчани витратили на мурал 300 кг фарби. 

Раніше ми писали, що колишній учасник Interesni Kazki, художник Володимир Манжос (WaOne) працює над стінописом на честь перемоги України.

"Україна 24/7": під Києвом створюють 100-метровий мурал