Vcentri HUB
Фото: kyivcity.gov.ua

У Голосіївському районі Києва відкрили третій громадський простір Vcentri HUB. Його відкриття планувалося ще в березні. 

Представники КМДА повідомили, що цей простір створений для ефективної комунікації влади, громади, неурядових організацій та соціально відповідального бізнесу.

Дуже важливо, що ми відкриваємо новий хаб під час війни. Попри всі складнощі ми змогли знайти меценатів, які допомогли нам закінчити облаштування Vcentri HUB у Голосієвському районі. Відкриття нового хабу означає, що місто продовжує розвиватися навіть попри війну, а громадськість готова і надалі долучатися до його розвитку

Під час війни хаби Шевченківського та Оболонського районів стали місцем, де волонтери організовували гуманітарну допомогу для всіх, хто постраждав від воєнної агресії. 

Повідомляється, що приміщення розраховано на 70 людей та умовно розділене на кілька зон: основний великий зал, окрема дитяча кімната, коворкінг-зона та конференц-кімната.

За два роки там було проведено 1183 заходи, 80% з яких ініціювали саме представники інститутів громадянського суспільства. Відвідувачів – майже 18 тисяч осіб. Це і є найяскравіший показник актуальності хабів. Я дуже радий, що тепер і голосіївська громада зможе користуватися функціоналом хабу

Міська влада планує створити Vcentri HUB у кожному районі Києва для розв'язання будь-яких питань та громадських ініціатив.

Адреси хабів у Києві:

  • Оболонський район – Оболонський проспект, 22-А;
  • Шевченківський район – вулиця Володимирська, 51-Б;
  • Голосіївський район – вулиця Велика Китаївська, 83.
Inspiration cafe: новий освітній хаб у Києві