будиночки для кажанів
Фото: facebook.com/zelenbud

У Голосіївському парку ім. Рильського встановлено 13 будиночків для кажанів — єдиних літаючих ссавців, більшість видів яких занесено до Червоної книги України.

Про це повідомляє прес-служба "Київзеленбуду".

Дослідження, що проводились у вересні-жовтні минулого року, показали, що у нічний час у Голосіївському парку можна спостерігати п'ять видів кажанів.

За словами комунальників, встановлені бет-бокси допоможуть зберегти популяцію цих тварин.

Встановлення будиночків для кажанів, як і будиночків для качок, білок, влаштування мавританських газонів — це все покликано підтримувати біорізноманіття у столиці. У такий спосіб ми допомагаємо тваринам, птахам і комахам комфортно жити в мегаполісі. Разом з тим, підтримуємо продуктивність екосистем нашого міста, адже у кожного виду є своя ніша й роль в природі.

У "Київзеленбуді" додали, що у столиці заплановано у найближчий час встановити 50 таких будинків для рукокрилих. Бет-бокси вже встановлені у парку Партизанської слави, парку "Нивки", на територіях київських лісопаркових господарств.

"Будиночки кріплять до дерев на висоті близько 3 метрів, щоб хижаки не дісталися до них. Для закріплення бет-боксів використовують спеціальний дріт і бруски, які не пошкоджують кору дерев", — розповіли у "Київзеленбуді".

Київський зоопарк створив для лемурів зелені острови: відео