У Києві з'явився мурал на честь Руслана Варяга Піскового: фото

У Києві в Дніпровському районі створили мурал на честь Руслана Піскового, якого називали "Варяг". Побачити стінопис можна на проспекті Романа Шухевича.

Про це повідомили на Facebook-сторінці 112 окремій бригаді Сил територіальної оборони ЗСУ.

У Дніпровському районі на Воскресенці створили мурал на честь Руслана "Варяга" Піскового: фотоВін був спортсменом, багаторазовим чемпіоном з кікбоксингу, але загинув 18 квітня 2023 року, захищаючи Україну під Бахмутом. Захиснику був 21 рік. За словами батька, Руслан вірив, що Україна має бути вільною та обіцяв нищити ворога, доки вистачить сил.

У Дніпровському районі на Воскресенці створили мурал на честь Руслана "Варяга" Піскового: фотоЗ початку повномасштабного вторгнення Руслан "Варяг" разом з батьком долучився до 128 батальйону 112 окремої бригади Сил ТрО, захищав Київ, брав участь в боях на сході України, зокрема на Харківщині та Луганщині. 

У Дніпровському районі на Воскресенці створили мурал на честь Руслана "Варяга" Піскового: фото"Син сказав, якщо з собою не візьмеш, я в будь-якому випадку кудись піду. Ну, кажу, раз така справа, збирай речі", — згадує батько полеглого військового Валерій Пісковий.

Над створенням муралу працювала творча група "Kailas-V". В основі сюжету — військовий подвиг, віра та дитячі мрії Руслана. "Ліс під його портретом символізує труднощі та випробування, з якими стикаються українські військові, а силует сокола символізує душу воїна, що оберігає побратимів та родину, а також показує дорогу додому", — описують стінопис митці.

У Дніпровському районі Києва на Воскресенці створили мурал на честь Руслана "Варяга" Піскового: фото"Як казав нам син, мама, кожен воїн повинен повернутися додому. Зі щитом, на щиті, але додому... Ми хочемо, щоб всі бачили в цьому муралі історію не смерті, а життя: життя наших бійців, які повернуться додому. І кожна мати, дружина зможе їх обійняти”, — підкреслила мати Героя Юлія Піскова.

У Дніпровському районі Києва на Воскресенці створили мурал на честь Руслана "Варяга" Піскового: фотоСтінопис створили за підтримки Музею "Становлення української нації", адміністрації Ліцею № 98, друзів та побратимів воїна. Згодом планують облаштувати квіткову алею та створити сайт пам'яті загиблим добровольцям, мешканцям масиву Воскресенка.

У Дніпровському районі на Воскресенці створили мурал на честь Руслана "Варяга" Піскового: фотоРаніше ми писали, що у столиці набув чинності порядок створення муралів на будівлях і спорудах, який передбачає прозорий механізм мистецького оформлення міського середовища у формі нанесення монументальних розписів.

У Києві створили найбільший в Україні мурал з Валерієм Залужним: фото