У "Дії" з’явилися ще чотири нові послуги

На порталі "Дія" запровадили ще чотири послуги, націлені на соціальну допомогу родинам з дітьми.

Про це в ефірі Українського Радіо розповів заступник Міністерки соціальної політики України з питань цифрового розвитку Костянтин Кошеленко.

Він зазначив, що раніше для отримання таких послуг потрібно було звертатися до органів соціального захисту населення та особисто подавати документи. Тепер це можна робити дистанційно на порталі "Дія", адже вся необхідна  інформація автоматично підтягується із реєстру. Призначення допомоги відбувається впродовж 10 днів з моменту звернення. 

Відтепер у "Дії" доступні такі послуги для сімей з дітьми: 

  • допомога при усиновленні дитини – для батьків, які усиновили дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • допомога на дітей, хворих на тяжкі захворювання, яким не встановлено інвалідність;
  • допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, яка призначається на весь час інвалідності;
  • допомога на дитину одинокій матері або батьку – для одиноких усиновлювачів чи одиноких матерів або батьків, які не перебувають у шлюбі. 

За словами Кошеленка, призначення допомоги відбувається впродовж 10 днів з моменту звернення. 

"Це спрощується один із найбільш бюрократичних непрозорих процесів. Ми продовжуємо працювати над тим, щоб він проходив швидко та ефективно. І зараз люди, які задумались про усиновлення, необов'язково повинні йти особисто в Службу у справах дітей, а можуть розпочати цей шлях на порталі Дія", — додав посадовець.

Нагадаємо, у застосунку та на порталі "Дія" знову з'явилася функція зміни місця проживання. 

В Україні сайти держпослуг стануть доступними для людей з порушенням зору чи слуху