Нацвідбір на Євробачення 2023

У застосунку держпослуг "Дія" розпочалося нове голосування за членів журі Національного відбору на Євробачення 2023. Його запустило Мінцифри спільно з Міністерством культури та Суспільним мовленням.

Опитування триватиме до 7 листопада включно, а взяти у ньому можуть усі користувачі "Дії". Для цього потрібно зайти у розділ "Послуги" та обрати пункт "Опитування". Віддати свій голос можна буде тільки за одного кандидата.

Усього українці можуть обрати з дев'яти кандидатів на участь у журі Нацвідбуру. Це —  Джамала, DZIDZIO, Тіна Кароль, Злата Огнєвіч, Катерина Павленко, Юлія Саніна, Костянтин Томільченко, Тарас Тополя та Валерій Харчишин.

"Тепер кожен українець зможе обирати кандидата, що займе суддівське крісло на Нацвідборі на конкурс. Проголосуйте, щоб обрати справедливе журі", — кажуть у "Дії".

Після завершення опитування стане відомий рейтинг кандидатів. Троє з них, що наберуть найбільше голосів, і увійдуть до складу журі Нацвідбору. Саме вони разом з українцями обиратимуть артиста, який представлятиме Україну на Євробаченні 2023 в Ліверпулі.

Нагаємо, днями оприлюднили лонглист учасників Нацвідбору на Євробачення 2023. До нього увійшли 36 учасників, які поборються за право представляти Україну на пісенному конкурсі.

Євробачення-2023 відбудеться у Великій Британії від імені України