У Дарницькому районі з’явився майданчик для гри в петанк: фото

На лівому березі Києва з’явився майданчик для гри в петанк. Його облаштували у Дарницькому районі в парку імені воїнів-інтернаціоналістів на вулиці Архітектора Вербицького.

Про відкриття повідомив тимчасовий виконувач обов’язків голови Дарницької РДА Микола Калашник.

У Дарницькому районі з’явився майданчик для гри в петанк: фотоЗазначається, що кожен охочий може пограти у петанк безкоштовно. Для цього потрібно звернутися до відповідальної особи (її контакти є на стенді поряд із майданчиком) та отримати спорядження для гри під заставу. Правила гри у петанк також розміщені на стенді.

У Дарницькому районі з’явився майданчик для гри в петанк: фотоРаніше майданчики для французької гри у петанк відкрили на правому березі Києва на трьох локаціях. Наразі у столиці налічується чотири майданчики.

Де у Києві пограти у петанк

Де у Києві можна пограти у петанк:

  • У Соломʼянському районі — в парку "Орлятко" на бульварі Вацлава Гавела 7-В;
  • У Голосіївському районі — у парку імені М. Рильського;
  • У Святошинському районі — на території парку "Совки";
  • У Дарницькому районі — в парку імені воїнів-інтернаціоналістів на вулиці Архітектора Вербицького.

Для того, щоб почати займатися петанком непотрібно спеціальної підготовки або тренувань. Головне — знати правила, які доволі прості: гравцям необхідно стати у середину кола та, кинути металеву кулю до маленької дерев’яної кулі (коношету). Головне — під час кидка не виходити за межі кола. Одночасно можуть грати від одного до трьох гравців.

Гра зародилася на півдні Франції у 1907. Зазвичай грають на твердому ґрунті або гравії, але можна пограти на траві або піску. 

У парку "Совки" облаштували майданчик для гри в петанк: фото