У Чорнобильській зоні на російській міні підірвався кінь породи Пржевальського
Фото з вільних джерел

У Чорнобильській зоні на російській міні підірвався дикий кінь породи Пржевальського. Він занесений до Червоної книги України.

Про це повідомила ГО UAnimals з посиланням на Держприкордонслужбу. 

Дикий кінь загинув на території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника, який був під окупацією російських військ у 2022 році. 

Прикордонники почули вибух міни під час виконання завдань в межах зони відчуження. Перевіряючи ділянку за допомогою безпілотника, вони помітили загиблого коня.

У Чорнобильській зоні на російській міні підірвався кінь породи Пржевальського

Директор Чорнобильського заповідника зауважив, що ця смерть ймовірно не єдина. Приховані наземні міни серйозно загрожують дикій природі, особливо великим і середнім тваринам у Чорнобильській зоні відчуження. Крім того, окопи та бліндажі — додаткова небезпека для цих тварин.

"Смерть червонокнижного коня від міни вкотре підтверджує руйнівний вплив російської агресії на українську природу. Наслідки російського терору відчуватимуть протягом багатьох років", — говорять зоозахисники. 

Кінь Пржевальського — це останній вид диких коней на Землі. Він вважається зниклим у природі (у Європі з ХІХ століття, в Азії — з ХХ століття). Також це єдиний представник ряду конеподібних у дикій фауні України, табуни яких були акліматизовані у Чорнобильській зоні відчуження.

У Чорнобильській зоні на російській міні підірвався кінь породи Пржевальського

У Київському зоопарку реанімували контрабандних оленів: в якому стані тварини