У Чернігові знову запрацює громадський транспорт: коли саме
Фото: chernigiv-rada.gov.ua

Приблизно у другій-третій декаді травня у Чернігові знову запрацює громадський транспорт. Про це повідомив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, передає "Суспільне".

Він розповів, що зараз в місті залишилось 65 автобусів, які можуть розпочати роботу. До війни маршрути громадського транспорту обслуговували 230 автобусів. Проте міська влада поки не готова випускати на лінію наявні машини, і на те є кілька причин. По-перше, перевізники наперед просять близько семи мільйонів гривень з міського бюджету на ремонт техніки, заправку та інші витрати. А цих грошей, за словами Атрошенка, у міському бюджеті немає.

"Я вважаю, що це — втрачений рік для Чернігова. Нам би хоч якось його пережити. Тому, якась суттєва допомога позапланова, яку ми не закладали в бюджет – будемо дивитися. Я не виключаю, що її треба буде робити. Але це треба ще додатково нам думати з цього приводу", — сказав мер Чернігова. 

Ще одна причина — в тому, що в Чернігові зараз бракує водіїв та пального. А ціни на пальне значно підвищились. За таких умов вартість квитка має зрости з 8 грн до 10-12 грн.

"По-розумному, зараз хоча б квартал або два, а краще до кінця року, зробити безкоштовним транспорт. Ми не можемо цього зробити і платити за кілометр так, як ми закладали у програму, коли будуть нові автобуси", — додав Атрошенко.

За його словами, міська рада поки не хоче квапитись у питанні запуску громадського транспорту. Зараз продовжуються консультації із перевізниками.

Коли у Гостомелі запустять транспорт