У Бучі знайшли склад награбованого мародерами майна
Фото: npu.gov.ua

Правоохоронці зловили у Бучі двох місцевих мародерів, а також наш склад награбованого ними майна. До звільнення міста затримані зловмисники активно співпрацювали із російськими окупантами.

Про це розповіли у Національній поліції.

"Місце, де зловмисники ховали викрадені речі, правоохоронці швидко вирахували. На зазначену адресу прибули спільно з бійцями поліції особливого призначення. За тиждень злочинної діяльності мародери назносили велику кількість чужого добра із залишених чи пошкоджених квартир, будинків чи домоволодінь жителів міста", — розповіли правоохоронці.

Мародери крали все, що знаходили — від цінностей до засобів гігієни. 

Також поліцейські з'ясували, що зловмисники активно співпрацювали з ворожими військами, які окупували Київщину, надавали їм різну інформацію, у тому числі про розташування заможних квартир та будинків, особисто брали участь у розкраданні цих осель.

"На місці події слідчо-оперативна група Бучанського районного управління поліції провела огляд, інвентаризацію виявлених речей та їхню фотофіксацію для  висвітлення в Інтернет-мережі, щоби власники могли впізнати своє майно та забрати", — сказали у поліції.

Чоловіків затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України до обрання їм запобіжного заходу. Крім того, Служба безпеки України
займається перевіркою інформації щодо співпраці фігурантів з окупантами з подальшою кваліфікацією їхніх дій.

Спротив російській окупації, день 43