Сергій Плохій
Фото: Karen Robinson/The Observer

Британське видавництво Allen Lane, яке належить до Penguin Random House, опублікує нову книгу українського історика Сергія Плохія, присвячену війні. Про це повідомляє видання Bookseller.

Книга під назвою The Russo-Ukrainian War вийде у травні 2023 року. Це буде "всеосяжна історія конфлікту, який розгорівся у 2014 році, і який, коли росія спробувала захопити Київ, підірвав геополітичний порядок, що склався після закінчення холодної війни". У своїй новій праці Плохі досліджуватиме історичні причини сучасної російсько-української війни: від занепаду Російської імперії до розквіту та розпаду СРСР і далі — до становлення в Україні демократичної держави. 

"Я писав про історію російсько-українських відносин протягом останніх трьох десятиліть, і все одно повномасштабний напад путінської росії на Україну став для мене несподіванкою. У цій книзі я намагаюся пояснити не лише причини, перебіг та можливі наслідки війни, а й численні її несподіванки: від прорахунків путіна до здатності Зеленського надихнути та об’єднати свою націю та весь світ для протистояння агресії", — розповідає Плохій про свою книгу.

Окрім Британії, видання також вийде у США. Також вже були продані права на переклад дев'ятьма мовами.

Сергій Плохій — український та американський історик, професор кафедри української історії в Гарвардському університеті та один з провідних спеціалістів з історії Східної Європи. Він є автором більш як десятка книг з історії України та Східної Європи, найвідоміша з яких — "Чорнобиль. Історія ядерної катастрофи", що вийшла у 2018 році.

Нагадаємо, журі літературної премії Книга року від ВВС оприлюднило довгі списки цьогорічних претендентів на перемогу. Загалом журі відібрало 38 видань, які поділили на три категорії.

Це шість найвідоміших книгарень Києва