Виставка Хто тримає небо
Фото: MFA Boston

У Музеї образотворчих мистецтв американського міста Бостон (Museum of Fine Arts) триває виставка українських фотографів та художників "Хто тримає небо?" (Who Holds Up the Sky?). Її відвідувачам показують "багатофакторну реальність війни" в Україні, пише Artnet News.

Виставка об’єднує роботи українських митців, які документували війну протягом останніх 11 місяців — від самого початку повномасштабного російського вторгнення у лютому минулого року. Тут представлені фотографії Вадима Бєлікова, Єфрема Лукацького, Яни Кононової, Костянтина Поліщука, ілюстрації Інги Леві з серії "Подвійні експозиції".

Також на виставці представлені роботи благодійного проєкту Behind Blue Eyes, в межах якого українських дітей з деокупованих територій попросили фотографувати своє життя, щоб показати, який відбиток у ньому залишила війна.

"Долаючи темряву смерті, обстрілів, геноциду та затемнення, фотографія фіксує численні реалії війни", — йдеться у зверненні від кураторів виставки до відвідувачів.

За їхніми словами, цей проєкт задумали як данину "усім, хто тримає небо над Україною".

Організаторами виставки "Хто тримає небо?" виступили троє кураторів з київського Музею сучасного мистецтва у співпраці з MFA Boston. Вона триватиме до 21 травня цього року.

Нагадаємо, у Вашингтоні зараз проходить виставка українського мистецтва. Серед її експонатів — дві ексклюзивні картини Марії Примаченко: "Звір війни" та "Пташка надії".

У київській галереї Dymchuk Gallery проходить виставка відеомистецтва