У американському місті Медісон святкуватимуть день гурту DakhaBrakha

В американському місті Медісон, штат Вісконсин, щорічно відзначатимуть День "ДахаБрахи". Відповідний указ видала мер міста Сатьї Родс-Конвей.

Документ із указом продемонстрували на сторінці колективу.

Перше святкування Дня "ДахаБрахи" буде 19 липня. Саме цього дня у гурту запланований концерт в Медісоні. Виступ відбудеться в рамках північноамериканського туру FreeUkraine, який стартує 12 липня.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DakhaBrakha (@dakhabrakha)

"19-го липня ми плануємо зіграти концерт в місті Медісон, штат Вісконсін. Саме там був перший наш американський виступ багато років тому. На честь цього, і в знак пошани до українського народу, що бореться за свою свободу, пані мер цього прекрасного міста вирішила оголосити 19 липня Днем ДахаБрахи. Ми розчулені до сліз. До речі, відзначати можна буде де б ви не були. Слава Україні!", — пише DakhaBrakha.

Щодо рішення про щорічне свято на честь українського гурту, то в тексті указу йдеться про досягнення DakhaBrakha як транслятора української самобутності. За словами очільниці Медісона, гурт черпає сили та натхнення у народу України та презентує українську культуру, музику та історію всьому світу.