У 2023 році у Києві демонтували майже 5 тисяч незаконних об’єктів стихійної торгівлі

Протягом минулого року на вулицях Києва демонтували майже 5 тисяч елементів благоустрою, які розмістили без дозвільних документів. 

Про це розповіли на офіційному порталі Києва. У 2023 році у Києві демонтували майже 5 тисяч незаконних об’єктів стихійної торгівліБільшість демонтажів провели комунальники, частину власники демонтували власноруч на вимогу інспекторів по благоустрою.
У 2023 році у Києві демонтували майже 5 тисяч незаконних об’єктів стихійної торгівліПротягом 2023 року у Києві демонтували 1890 таких елементів: це продуктові лотки, столи, парасолі, торговельні намети тощо. 

Також прибрали близько 1350 тимчасових споруд, 702 засоби пересувної торгівлі та майже 930 інших незаконно розміщених об’єктів.Протягом 2023 року у столиці демонтували майже 5 тисяч незаконних об’єктів стихійної торгівліКрім того, комунальники працювали над тим, щоб прибрати з вулиць пам’ятні об’єкти, пов’язані з історією та культурою росії та срср. 

До їх демонтажу залучають важку спеціалізовану техніку, часто працюють кілька бригад одночасно — інколи доводиться тимчасово обмежувати рух на окремих ділянках вулиць з міркувань безпеки.У 2023 році у Києві демонтували майже 5 тисяч незаконних об’єктів стихійної торгівліВ липні 2023 року Київрада затвердила перелік пам’ятних об’єктів, що підлягають усуненню з публічного простору столиці — це памʼятники, памʼятні знаки чи елементи оздоблення, повʼязані з комуністичним режимом, історією, культурою СРСР та росії, які містять радянські наративи й недостовірну історичну інформацію.

Також Уряд прийняв рішення про вилучення з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення пам’ятників деяких російських і радянських діячів — у 2023 році з вулиць столиці прибрали близько 60 таких об’єктів.У 2023 році у Києві демонтували майже 5 тисяч незаконних об’єктів стихійної торгівліДемонтажі відбуваються щодня за будь-яких умов. 

Влітку та восени найбільше демонтують елементів стихійної торгівлі.Протягом 2023 року у столиці демонтували майже 5 тисяч незаконних об’єктів стихійної торгівлі“Наш Київ” також писав, що на Березняках біля ринку демонтували МАФи.

Біля станції метро “Дорогожичі” демонтували МАФи: як тепер виглядає вулиця