Твори українських модерністів: у художньому музеї Києва відкриють нову виставку

З 12 по 14 жовтня у Національному художньому музеї відбудеться виставка українських митців-модерністів Анни Старицької й Михайла Андрієнка, які жили й працювали у Франції. В музейній колекції їхні твори з'явилися у 2021 році, як подарунок від французького мистецтвознавця Жан-Клода Маркаде. 

Як розповіли фахівці музею, Михайло Андрієнко був помітною постаттю в середовищі Паризької школи, його твори позначені рисами фовізму та сюрреалізму. Водночас творчість Анни Старицької має широкий діапазон технік, характерних для повоєнного модернізму: колаж, монотипія та різні варіації естампа.

Протягом трьох днів у залах NAMU можна буде побачити вибрані твори художників, а також долучитися до різноманітних активностей:

  • 12 жовтня (четвер) о 17:00 – розмова із науковцями про українських митців за кордоном та про повернення їхньої спадщини в Україну. 
  • 14 жовтня (субота) о 14:00 – майстер-клас для дітей від 8 років "Чарівні створіння" за мотивами творів Анни Старицької (змішана техніка із використанням трафаретів). Батьки у цей час матимуть змогу не лише оглянути експозицію, а й поспілкуватися про твори з медіатором.
  • 14 жовтня (субота) о 16:00 – "Запитай медіатора": усі охочі зможуть поставити свої питання медіатору, поспілкуватися про побачені твори, поділитися думками й враженнями.

Зареєструватися на подію можна за посиланням.

Нагадаємо, в оновленій залі Музею історії Києва відкрили виставку живопису видатних українських художників Тетяни Яблонської та Миколи Глущенка.

У Києві відкрили виставку, присвячену роковинам трагедії в Бабиному Яру