Цой в Україні не заборонений

Співати пісні Віктора Цоя в Україні не заборонено.

Про це повідомили "Українські новини", прикріпивши відповідь Держагентства з питань мистецтв на запит журналістів.

У структурі, яка підпорядковується Мінкульту, заявили, що радянського артиста Віктора Цоя немає в переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Відповідно його пісні можна публічно використовувати на території України". Виконувачка обовязків Голови Держмистецтв Ольга Россошанська у відповіді на журналістський запит також додала, що творчість радянського музиканта формально не може бути заборонена через те, що він ніколи не був громадянином саме рф.

"Пушкін і Лєнін теж технічно не були громадянами росії, то шо тепер?", — прокоментували в telegram-каналі "Телебачення Торонто".

Нагадаємо, 2 червня народна депутатка Наталія Піпа виклала в мережу відео конфлікту з підлітком, який грав на гітарі пісні Цоя у центрі Львова.

Нардепка "Голосу" зробила зауваження хлопцю зауваження щодо російської музики, після чого він перейшов на лайку. Сам музикант стверджує, що Піпа опублікувала не всю розмову, а тільки її фінальну частину.

Тим не менш, після інциденту на підлітка склали адмінпротокол за дрібне хуліганство. 

7 червня з’ясувалося, після затримання 17-річного хлопця до притулку для неповнолітніх у Львові. Нині підліток вийшов і повертається до Одеси.