маршрутка у Києві

У комунальному транспорті, що курсує між Києвом та Борисполем, підвищили ціни на проїзд. Це пов'язано не лише з дефіцитом палива, а й з тим, що на маршрутах немає комунального транспорту.

Про це розповів голова Борисполя Володимир Борисенко.

"Ситуація у місті контрольована. Є перебої із паливом. На жаль, вони є по всій країні. Відповідно, є підвищення цін на все, тому що паливо є елементом доставки, тому і продукти харчування, і безпосередньо перевезення", — розповів він.

Борисенко розповів, що ціни на міжміські перевезення регулюються областю, але під час війни це досить складно зробити. Ще одна проблема - відсутність можливості виплачувати перевізникам компенсації з бюджету.

"Є велика проблема, що немає комунального транспорту... Був би комунальний транспорт, він би собі на збиток, але їздив би. А оскільки це приватники, вони собі в мінус працювати не можуть, тож обласна адміністрація погодила збільшення тарифу з Києва на Бориспіль", — сказав Борисенко.

На його думку, щоби приватні перевізники не підвищували ціни на проїзд, потрібно вирішити питання компенсації з бюджету.

Також він зазначив, що ціни на проїзд містом у комунальному транспорті під час війни не підвищуватимуть.

 

 

Posted by Володимир Борисенко on Tuesday, May 17, 2022
Скільки коштував Києву безоплатний проїзд