Тризуб на "Батьківщині-матері" буде більший за радянський герб

У Національному музеї історії України у Другій світовій війні розповіли, як позбавляться силуету, що лишився на монументі "Батьківщина-мати" від радянського герба. Адже він не збігається з силуетом Тризуба, який збираються там встановити. 

"Планується всю частину, де був радянський герб, повністю закрити пластинами зі сталі. На ці пластини буде прикріплюватися Тризуб. Він буде навіть більший за розміром, ніж радянський герб", — пояснили в закладі. 

Крім цього, як повідомляють у музеї, нові елементи за тоном не відрізнятимуться від скульптури. Попередньо на виробництві проведуть спеціальну обробку металу для пластин та Тризуба, щоб вони кардинально не відрізнялися від скульптури. Але навіть якщо відразу відтінок повністю не збігатиметься, це не буде довготривалою проблемою. 

"Властивості цього сплаву металу такі, що впродовж короткого часу перебування на відкритому повітрі він набуває свого прогнозованого сталого кольору, і через деякий час нові елементи не виділятимуться від загальної композиції", — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, радянський герб на щиті "Батьківщини-Матері" повністю демонтували

Декомунізація, позолота та вкорочений меч. Що треба знати про Батьківщину-Мати