Тризуб для "Батьківщини-Матері" виготовляють з такої ж сталі, що й монумент

ДТризуб, який замінить радянський символ на щиті "Батьківщини-Матері", буде з такого ж металу, що й сам монумент.

Про це повідомили в Манівест, які власне й займаються виготовленням ідентичної марки сталі.

Зазначається, що герб України містить два типи металу — нержавіючу сталь компанії завтовшки 1,7 мм та сталь закордонного виробництва завтовшки 1,5 мм. Розробкою проєкту займався Український інститут сталевих конструкцій ім. Шимановського. Прокат сталі для композиції виконали робітники "Запоріжсталі".

Тризуб на щиті стане повністю ідентичною старому гербу об’ємною конструкцією від скульптора Олексія Пергаменщика. Монтаж оновленого символу обіцяють розпочати вже цього місяця.

Тим часом в мережі вже з’явилися перші фото українського герба, який вже 24 серпня має з’явитися на щиті монумента "Батьківщина-Мати".

Виготовлення гербу України для монумента "Батьківщина-мати"

Міністр культури Олександр Ткаченко опублікував відео, де можна побачити, як створюють тризуб для монумента "Батьківщина-Мати".

Нагадаємо, напередодні в Мінкульті розповіли про кошторис та етапи впровадження ініціативи по заміні символіки на "Батьківщині-Матері". За словами очільника установи Олександра Ткаченка, вартість проєкту складе 28 млн грн. У міністерстві наголошують, що проєкт буде реалізовано виключно на кошти благодійників.

Герб на "Батьківщині-Матері" замінять на тризуб: проєкт представлять завтра