Торговельні мережі оголосили бойкот Coca-Cola через позицію компанії
Фото: facebook.com/NOVUS.com.ua

Українські торговельні мережі оголосили бойкот компанії Coca-Cola та почали прибирати її продукцію з полиць своїх магазинів. Таку реакцію викликала заява представників Coca-Cola про те, що компанія залишиться працювати в Росії попри санкції та її напад на Україну.

"Всі операційні, виробничі та логістичні потужності Coca-Cola в Росії працюють. Ми несемо повну відповідальність перед партнерами, суспільством та тисячами наших співробітників у Росії. Наш безумовний пріоритет — безпека наших співробітників", — заявили у компанії російському пропагандистському ресурсу ТАСС.

Така заява викликала обурення серед українців, які закликали не купляти продукцію Coca-Cola через позицію компанії. Великі українські торговельні мережі також підтримали бойкот. Вони почали прибирати з полиць напої, які виробляє компанія — газовані напої Coca-Cola, Sprite, Fanta, Schweppes, мінеральну воду BonAqua, холодний чай FuzeTea, соки Rich, енергетичні напої Monster Energy Drink та Burn.

Першим про це заявив NOVUS. Там розповіли, що більше не співпрацюють з Coca-Cola, а у магазинах NOVUS покупці не побачать жодного товару, що належить до цього бренду. Сьогодні їх вже почали прибирати з полиць усіх магазинів. Там додали, що купівля цих напоїв є спонсорською підтримкою компанії, що не засуджує дій окупантів.

"Незважаючи на весь жах, який переживає зараз наша країна, ця безсоромна компанія продовжує працювати для загарбників у повну силу. Ми відмовляємось від всієї продукції, що належить до бренду. Представники можуть зв’язатися з нами і забрати геть всі свої товари,  забруднені нелюдяність і байдужістю", — прокоментували у NOVUS.

До бойкоту також приєдналась мережа VARUS. Там кажуть, що також почали знімати з полиць своїх магазинів продукцію компанії Coca-Cola та закликали всі інші торговельні мережі України зробити так само.

У Fozzy Group (супермаркети "Сільпо", "Фора", Fozzy та "Thrash Траш") теж вирішили відмовитись від продажу продукції Coca-Cola через її бажання продовжити свою роботу у Росії попри військове вторгнення на територію України.

"В той час, як країни та компанії вільного світу припиняють будь-які бізнес зв’язки з Росією та намагаються допомогти українській нації та військовим, компанія Coca-Cola вирішила продовжити там свою роботу. Ми засуджуємо таку позицію компанії та сподіваємося, що вона перегляне її. Будь-який відповідальний бізнес, який виступає за свободу сьогодні об’єднав свої серця і думки з українським народом", — кажуть у Fozzy Group.

Відзначимо, що багато відомих у всьому світі брендів вирішили закрити свої представництва в Росії або припинили постачати туди свої товари та послуги. Серед них — Microsoft, Panasonic, Intel, IKEA, Spotify, H&M тощо.

Неймовірне занепокоєння: світові санкції проти Росії (доповнюється)