Вліпи за Перемогу

Українські волонтери та громадські діячі знялися у мотиваційному відео "Вліпи за Перемогу" від молодіжної ініціативи #ВліпиЗаСебе, щоб підтримати волонтерський рух та професійний громадський сектор в Україні.

Головний посил відео — показати, як трансформувалися молоді українці у складний для країни період. Адже волонтери та громадські діячі — це не окремі люди із суперздібностями, а просто ті, хто допомагає ЗСУ в тилу. Саме їхній боротьбі присвячене відео "Вліпи за Перемогу".

Героями ролика стали яскраві представники волонтерського руху, соціально відповідальні люди та громадські організації. Серед них — винахідники Power Kit, що безкоштовно забезпечують ЗСУ павербанками, зробленими з електронних сигарет; 11-річна Валерія Єжова, яка збирає величезні суми для армії, граючи в шашки; лідер гурту "Антитіла" та співзасновник однойменного благодійного фонду Тарас Тополя; стендап-комік Василь Байдак, що теж збирає кошти на потреби військових; борець із корупцією Віталій Шабунін; проєкт відновлення Brave To Rebuild, благодійний фонд Happy Paw та інші.

Режисером ролика виступив Любомир Левицький, який від початку повномасштабного вторгнення бере участь у волонтерських проєктах, підтримує військових та знімає документальне кіно про українські реалії.

"Ми збудуємо нову Україну не угодою зі страхами, а перемогою над ними. Проєкт #ВліпиЗаСебе саме про таких українців та українок. Сміливих жити далі. Сміливих будувати нове життя. Сміливих об’єднати сьогодні весь світ навколо ідеї свободи та демократії. Проєкт цінний тим, що надихає інших. Наші герої заряджають, надихають та викликають повагу", — каже він.

Автори відео кажуть, що це — історія кожного українця. Тих, хто знаходить, донатить, репостить, розвозить, ріже картоплю, плете сітки, зустрічає посилки, годує бездомних тварин тощо.

"Наша мета — нагадати, що війна триває, і кожен з нас може зробити свій внесок у Перемогу: вліпити за себе та своє майбутнє, — розповідає Тетяна Коврига, директорка GoGlobal. — У нас одна мрія на всіх і ми робимо все, аби вона здійснилась: кожен на своєму місці. Кожен з нас боєць. І кожен — фронт".

Нагадаємо, зоозахисна організація UAnimals вручить премію волонтерам, які рятують тварин в зоні бойових дій. Переможців оберуть серед поданих українцями заявок.  

В Україні запустили проєкт психологічної підтримки для волонтерів