TIME опублікувало добірку найвизначніших фотографій 2022 року
Фото: Salwan Georges—The Washington Post/Getty Images

Американський журнал TIME опублікував добірку 100 найвизначніших фотографій 2022 року на думку редакції.

У цьому списку чимало фотографій з України. 

Серед них страшні та щемливі кадри наслідків російської агресії з Бучі, Ірпеня, Маріуполя, Миколаєва та інших українських міст.

Українці під зруйнованим мостом в Ірпені, 5 березня.Жертва мінометного обстрілу в Бучі лежить на кухні, 6 квітня.Цивільні на борту евакуаційного поїзда в Покровську, Україна, 28 вересня.Українські військові оглядають родину, яку вбили росіяни під час евакуації з Ірпіня, 6 березня.Співробітники МНС і волонтери виносять поранену вагітну жінку з постраждалого внаслідок обстрілів росіян пологового будинку в Маріуполі, 9 березня.
Загалом добірка показує наскільки важким був цей рік не тільки для України, а й для решти світу.

Так, серед фотографій, які не висвітлюють війну в нашій країні, — протести в Ірані після вбивства 22-річної Махси Аміні, меморіал жертв шкільного шутера в Техасі, тіла молодих людей внаслідок давки на Хеллоуїні в Сеулі тощо.

 

"Цього разу все по-іншому. Такий настрій вирував на маргінесах протягом усього 2022 року, а іноді досить гучно проривався на перші шпальти. Так було, коли іранська молодь виступила на підтримку прав жінок, коли в Україну заїхали перші російські танки, коли мільйони американців прийшли на виборчі дільниці, щоб визначити для країни новий напрямок. 100 найкращих фотографій 2022 року, ретельно відібрані редакторами TIME, доводять, що цей рік справді був інакшим", — йдеться в описі добірки.

Нагадаємо, раніше в Нью-Йорку відкрилася виставка про Маріуполь українських фотографів, чиї роботи також є в цій добірці від TIME.