Тіла вбитих людей з'явилися на вулицях Бучі ще в середині березня — The New York Times

Журналісти видання The New York Times проаналізували супутникові знімки компанії Maxar Technologies і вияснили, що тіла вбитих мирних жителів на вулицях Бучі з'явилися у середині березня. Тоді місто перебували під російською окупацією. 

Це є ще одним доказом того, що російські військові вбивали мирне населення міста, а будь-які заяви рф про провокації з боку України є нічим іншим, як брехнею. Нагадаємо, що Міноборони РФ заперечує свою причетність до вбивств і стверджує, що тіла загиблих були викинуті на вулиці після того, як місто покинули російські військові. 

Утім журналісти The New York Times навели ще один доказ, що росія бреше. Так, вони порівняли розташування тіл загиблих у Яблунському провулку Бучі, зафіксоване на відео представником місцевої адміністрації від 2 квітня, та супутникові знімки Maxar. Виявилося, що тіла як мінімум 11 людей лежали на на цій вулиці і в цьому ж положенні ще 11 березня. Російські війська покинули місто 30 березня. 

Зокрема, деякі тіла були розташовані біля кратера, інші — поблизу покинутих автомобілів, а ще три — біля велосипедів. У деяких людей були зв'язані за спиною руки. 

На іншому відео, знятому на Яблунському провулку, видно ще три тіла. Одне лежить поряд з велосипедом, інше біля покинутого авто. Вони з'являються на супутникових знімках між 20 і 21 березня. 

Джерело: nytimes.com

Спротив російській окупації, день 40