The New York Magazine присвятив
статтю "Укрзалізниці"

Американське видання The New York Magazine присвятило фоторепортаж працівникам "Укрзалізниці".

Стаття, яку написала журналістка Сара Топол, має назву "15000-мильна лінія життя України" (Ukraine's 15,000-Mile Lifeline), в якій йдеться про роль залізниці та її працівників у протистоянні з ворогом.

Фото: The New York Magazine

Повідомляється, що з початку російського вторгнення в Україну очільник "Укрзалізниці" Олександр Камишін повідомив працівникам, що залишається та буде керувати залізницею попри війну. Він навіть надіслав у робочий чат фото с сином, якого він вкладає спати, щоб колеги не нервували. А голова служби пасажирських перевезень Олександр Перцовський надіслав фото, де його дитина купається у ванній. Цим високопосадовці показували, що росія не зможе налякати залізничників та тероризувати їх.

У статті повідомляється, що завдяки злагодженій команді "залізних" вдалося чітко сформувати напрямки евакуаційних потягів. Вони зробили їх безплатними, щоб усі могли скористатися можливістю виїхати у більш безпечне місце.

"Щодня група складала розклад евакуаційних поїздів, який запускався о 21:00 на наступний день", — йдеться у матеріалі.

Фото: The New York Magazine

"Укрзалізниця" навчилася бути спритною й адаптуватися до умов війни. Вони перевозили гуманітарні вантажі, людей, високопосадовців з інших країн.

Журналістка високо оцінює роботу працівників залізниці, які рятують життя заради перемоги.

Нагадаємо, раніше "Укрзалізниця" відкрила продаж на перші потяги до деокупованих міст — "Квитки до перемоги". Детальніше про проєкт читайте тут.