Тепер остаточно: помер російський політик Жириновський
Фото: ua.news

Російський політик, українофоб та лідер російської ліберально-демократичної партії Володимир Жириновський помер. Цю інформацію офіційно підтвердив спікер Держдуми рф В'ячеслав Володін.

"Після тяжкої та тривалої хвороби пішов із життя Володимир Вольфович Жириновський", — заявив Володін. 

Інформація про смерть Жириновського з'являлася ще наприкінці березня. Зокрема, російський сенатор Олександр Пронюшкин 25 березня повідомив, що Жириновський помер. Утім згодом це повідомлення видалили, а інформацію спростував спікер Держдуми рф Володін. Тепер вже сам Володін цю інформацію підтвердив. 

Зазначимо, що Жириновський "славився" своєю активною українофобською позицією. Зокрема, у березні 2014 року він надіслав урядам Польщі, Угорщини та Румунії пропозицію розділити Україну разом з росією. А взгодом Жириновський подарував бойовикам так званої "ЛНР" особистий позашляховик "Тигр". 

В ефірі російських пропагандистських каналів Жириновський звинувачував США у створенні так званих "ЛНР" і "ДНР" — буцімто, аби викручувати із росії гроші. У грудні 2021 року політик закликав рф бомбардувати Україну у ніч з 31 грудня 2021 року на 1 січня 2022 року. 

У 2018 році Генеральна прокуратура України встановила факти, що підтверджують причетність Жириновського до фінансування терористичних організацій Луганська і Донецька, у тому ж році захисникам політика вручили обвинувальний акт і направили його для розгляду до Шевченківського районного суду міста Києваю 

Спротив російській окупації, день 42