До суду передана справа "беркутівців"

Офіс генпрокурора подав до суду обвинувальний акт проти колишнього командира роти спецпідрозділу севастопольського "Беркуту" та двох його підлеглих у зв'язку з розслідуванням масових вбивств активістів на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року.

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Їм інкриміновано перевищення влади, виконання злочинного наказу, що супроводжувалося насильством, незаконне перешкоджання організації та проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, умисні вбивства трьох осіб та замахи на вбивства ще трьох осіб.

За даним слідства, командир "Беркуту" та його підлеглі 20 лютого 2014 року близько 9:00 ранку на вулиці Інститутській в районі пішохідного мосту разом з правоохоронцями з інших підрозділів, зокрема київського "Беркуту", незаконно застосували до мітингувальників помпові рушниці "Форт-500", споряджені патронами зі свинцевою картеччю. Загинуло троє мітингувальників, а ще троє отримали вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості.

Після цих подій "беркутівці" повернулися до Севастополя, де згодом перейшли на бік російської федерації та сприяли анексії півострова.

Загалом 20 лютого 2014 року в центральній частині Києва вбили 48 протестувальників, ще понад 90 були поранені. За ці злочини до кримінальної відповідальності притягнуто 38 осіб, у тому числі 4 високопосадовців та 34 правоохоронців. З них засудили 4 співробітників спецпідрозділу "Беркут", щодо інших тривають судові процеси.

Раніше "Наш Київ" писав, що у Києві на Контрактовій площі відбулась вулична виставка бельгійського фотографа Джима Сюмкая "Київ 2014. Повернення". 

У Києві попрощалися з бойовою медикинею Іриною "Чекою" Цибух: фото