Ocean Plaza
Фото: oceanplaza.com.ua

Печерський районний суд Києва скасував рішення про накладання арешту на будівлю ТРЦ Ocean Plaza та на рахунки його власника. Про це йдеться в ухвалі суду від 2 серпня.

Арешт на будівлю торговельного центру біля станції метро "Либідська" наклали за клопотаннями Офісу генпрокурора через те, що серед його акціонерів є компанія із російським корінням, яку пов'язують з другом Путіна Аркадієм Ротенбергом. ТРЦ, більша частина якого не працювала від початку повномасштабної війни, повністю закрили та передали в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів.

Згідно з судовим рішенням, арешт зняли з будівлі Ocean Plaza, трьох земельних ділянок і кількох квартир у володінні компанії-власника ТОВ "ІС "Либідь" за клопотанням адвоката.

Той вважає, що арешт було накладено необґрунтовано, і він є "надмірно обтяжливим та неспівмірним" відносно кримінального провадження. В клопотанні йдеться, що арешт майна унеможливлює здійснення господарської діяльності товариством, яке має більш як 350 орендарів та 7000 працівників, що забезпечує надходження до бюджетів різних рівнів близько 3 млрд грн на рік. Суд взяв до уваги ці аргументи та задовольнив клопотання.

Також, за даними "Інтерфакс-Україна", знімається арешт із рахунків ТОВ "ІС "Либідь", за винятком витратних операцій за платежами за межі України, виплати дивідендів громадянам і юрособам іноземних держав, виплат на рахунки, відкриті в іноземних банках, і рахунки нерезидентів України.

Нагадаємо, на початку серпня у ЗМІ з'явилась інформація про те, що Ocean Plaza може відкритися вже 11 числа, проте потім стало відомо, що відкриття переноситься через затримки з постачанням товарів.

У Києві розробили алгоритм дій у ТРЦ під час повітряної тривоги