Столична влада скасувала будівництво «Макдональдса» на Березняках (фото)

Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА скасував право на будівництво ресторану «Макдональдс» на вулиці Миколайчука, 16. Про це розповіла Ірина Ковальчук на своїй сторінці в Facebook.

Столичні чиновники визнали, що будівництво «Макдональдса» не відповідає Генеральному плану міста і не підпадає під об’єкти з незначними наслідками (СС1). Однак залишається незрозумілим, чому вони прийняли таке рішення тільки зараз, коли будівництво об’єкта фактично почалося.

«Сарай на Миколайчука, 16, де збираються відкрити "Макдональдс", стає все більше незаконним. ДАБК Києва дотягнув до фактичного зведення сараю на рекреаційній зоні всупереч Генплану Києва, а потім визнав, що це будівництво явно не підпадає під СС1. В результаті чиновники анулювали право на початок будівельних робіт та анулювали повідомлення забудовника про початок будівництва, — написала Ірина. — Відповідь від ДАБК, чому, незважаючи на неодноразові наші вказівки, що об’єкт, що будується не підпадає під категорію СС1, вони так довго думали, звичайно, ми не отримаємо».


Раніше ми писали, що документи, які забороняють скандальне будівництво на Березняках, зникли. Місцеві жителі довгий час боролися проти будівництва «Макдональдса» і неодноразово перекривали рух по вулиці. В результаті — суд заборонив будівництво ресторану.