Столичні комунальники демонтували незаконну рекламу з пам'ятки архітектури: фото

У столиці продовжують демонтувати вивіски і незаконну рекламу — цього тижня очистили простір біля метро “Арсенальна”. 

Про це повідомили на сторінці Управління з питань реклами КМДА та КП “Київреклама”. У Києві провели демонтаж незаконної реклами та вивісокУ Києві провели демонтаж незаконної реклами та вивісокДемонтували рекламу з “будинку-літака”, який знаходиться за адресою вулиця Івана Мазепи 3. 

Будівлю звели ще у 30-х роках XX століття — вона є пам’яткою архітектури місцевого значення. У Києві провели демонтаж незаконної реклами та вивісокАрхітектурний ансамбль цієї споруди був містобудівною домінантою панорами правобережжя Києва XX століття. 

Всього на цій локації демонтували 25 незаконних конструкцій загальною площею 65 м. кв. У Києві провели демонтаж незаконної реклами та вивісокУ Києві провели демонтаж незаконної реклами та вивісокТепер реклама біля метро “Арсенальна” упорядкована не лише зі сторони Микільської брами. У Києві провели демонтаж незаконної реклами та вивісокМістянам також нагадали, що на будинках, які належать до архітектурної спадщини місцевого або національного значення, розміщення вивісок або рекламних засобів можливе лише у вигляді окремих об’ємно-просторових літер без підложки.

Порядок оформлення та усі правила розміщення конструкцій викладено на сайті Управління з питань реклами.

“Наш Київ” вже писав, що археологічну пам’ятку “Китаївське городище” передали під забудову.

У Києві горіла історична будівля: подробиці