електросамокат
Фото: unsplash.com

Київрада має намір звернутися до депутатів Верховної Ради з пропозицією внести зміни до законодавства та врегулювати рух на дорогах гіробордів, моноколіс, електросамокатів, електроскейтів, гіроскутерів та іншого індивідуального електротранспорту.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської ради.

Столичні депутати вважають, що потрібно чітко визначити права та обов'язки нових учасників дорожнього руху. Це безпосередньо сприятиме підвищенню безпеки водіїв та пішоходів, а також зменшенню кількість дорожньо-транспортних пригод у столиці, вважає київська влада.

Попри всю зовнішню прогресивність портативного транспорту — його користувачі, за відсутності належного правового регулювання, часто нехтують елементарними правилами та наражають на небезпеку інших учасників дорожнього руху. На проїжджій частині власники цих транспортних засобів ризикують потрапити під колеса автомобілів, а на тротуарах несуть небезпеку вже для пішоходів. Крім цього, на даний час не передбачено навіть ведення окремої звітності щодо дорожньо-транспортних пригод, які стались за участю персонального легкого електротранспорту. Питання узаконення електротранспорту в Україні обговорюється вже кілька років, проте досі законодавство не містить окремого визначення поняття і щодо електротранспорту загалом, і до осіб, які здійснюють керування ним.
Прокат електросамокатів у Києві: п’ять працюючих сервісів