Stella Artois: історія "зірки" з різдвяним настроєм  

Історія появи пива Stella Artois, за легендою, розпочинається ще з 1266 року — саме тоді зафіксовані перші згадки про броварню De Hoorn у Льовені, де фламандські монахи вперше зварили особливе пиво. 

У XVIII ст. броварню придбав відомий на той час бровар Себастьян Артуа, і давши їй своє ім'я, започаткував нову віху в історії одного з найбільш відомих нині брендів пива — Stella Artois.

Різдво 1926 року запам'яталося мешканцям Льовена по-особливому: до різдвяних свят броварня вирішила зробити оригінальний подарунок, зваривши новий сорт пива. Воно розливалося у пляшки зі святковим дизайном, які були позначені символічною зірочкою, тією, що відсилала до Віфлеємської зірки і нагадувала про традиції Різдва. Stella з латини "зірка", тож світовий успіх Stella Artois недаремно позначений її "зірковим" ім’ям.Історія появи пива Stella Artois

Але не тільки легендарною назвою обумовлений успіх цього пива. Stella Artois заслужено користується авторитетом одного з найсмачніших і найулюбленіших брендів серед поціновувачів по всьому світу, адже пиво виробляється із дотриманням класичних традицій. Рецепт напою гармонійно поєднує високоякісні натуральні інгредієнти: чиста вода, солод і хміль.

А за легендарний смак зірки портфелю AB InBev Efes Ukraine відповідає особлива технологія бродіння, завдяки якій досягаються, зокрема, впізнавані легкі хмелеві нотки. Використання сучасних технологій та дотримання високих стандартів виробництва — запорука стабільно високої якості та бездоганного смаку, що високо оцінюють прихильники Stella Artois.

Особливе ставлення у бренда і до мистецтва подачі напою: Stella Artois — амбасадор високої культури споживання, чим обумовлена пильна увага до естетики сприйняття бренду. Зокрема, для максимального розкриття смаку Stella Artois традиційно подається у фірмових келихах (Chalice) вишуканої тюльпановидної форми.Історія появи пива Stella Artois

Особливий символічний ритуал наливу і подачі Stella Artois складається з 9-ти кроків, кожен з яких підкреслює певну дію, щоб забезпечити правильне наливання заради збереження всіх відтінків смаку. У цьому ритуалі немає дрібниць, і досвідчені бармени довершено оволоділи мистецтвом 9 кроків: від бездоганно чистого келиха до подачі на фірмовій підставці.

Значення має і температура води для ополіскування чистого келиха, і кут нахилу при наливанні, і вирівнювання піни та відсічення спеціальним ножем залишків, і висота пінної шапки, і обмивання уже наповненого келиха проточною водою. Знавці свідчать, що дотримуючись цих 9 кроків, можна розкрити справжній глибокий смак пива.

З часу створення "зіркового" бренду і до наших днів Stella Artois нагадує про святкування особливих моментів, які хочеться розділити з найближчими, тільки з тими, кого любиш. Напередодні Різдва компанія випустила лімітовану банку з різдвяним дизайном і тією самою зіркою, щоб у колі друзів створити моменти, варті більшого, разом зі Stella Artois.